ÄR DU VÅR NYA PROJEKTLEDARE OCH KOMMUNIKATÖR?
Var med och arbeta för en demokratisk och rättvis värld!

Solidaritetsorganisation söker noggrann och kvalitetsmedveten projektledare och kommunikatör som med lätthet samverkar med andra.

Om Vänsterns Internationella Forum
Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt arbete och en ideell solidaritetsorganisation vars vision är en demokratisk, jämlik och jämställd värld med respekt för mänskliga fri- och rättigheter. Verksamheten bedrivs i samarbete med partnerorganisationer runt om i världen. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och har två anställda.

Om tjänsten

Vi söker en projektledare och kommunikatör. Tjänsten är en visstidsanställning på 100% som sträcker sig fram till 31 mars 2023 med möjlighet till förlängning. Som projektledare och kommunikatör kommer du dels att ansvara för ett 1-årigt informations- och kommunikationsprojekt, dels ha ett helhetsansvar för organisationens externa kommunikations- och påverkansarbete. Tjänsten svarar till generalsekreteraren.

Som projektledare har du ett övergripande ansvar för hela informations- och kommunikationsprojektet från planering och utförande till utvärdering och rapportering. Projektet riktar sig till en inhemsk målgrupp i syfte att sprida information och skapa opinion kring kvinnors och ungas förutsättningar för politisk påverkan runt om i världen. I uppdraget ingår bland annat samordning av en större konferens med inbjudna internationella gäster som genomförs tillsammans med andra civilsamhällesaktörer, föreläsning och informationsspridning på universitet, folkhögskolor och inom Vänsterpartiet, deltagande på MR-dagarna och aktivt arbete med kampanjer på sociala medier.

Som kommunikatör ansvarar du för Vänsterns Internationella Forums övergripande digitala kommunikation och påverkansarbete. I rollen ingår ansvar för produktion av innehåll, marknadsföring samt analys och uppföljning av resultat. Ingår gör även framtagande av korta digitala kurser och av årsrapport samt nätverkande med både svenska civilsamhällesaktörer och med organisationens samarbetspartner. Även arbete för breddad finansiering kan bli aktuell.Vi ser att du:
– Har erfarenhet av projektledning, inklusive budgetansvar, uppföljning och rapportering.
– Är en duktig skribent med känsla för design och form samt med vana att skriva för hemsida och för genomslag i sociala medier.
– Har goda kunskaper av programvaror som WordPress, InDesign, Facebook Ads Manager och gärna MailChimp och Learnifier.
– Har goda kunskaper i svenska och engelska.
– Delar Vänsterns Internationella Forums värdegrund.

Meriterande:
– Erfarenhet av arbete inom ideell verksamhet, folkrörelse eller det civila samhället och god förståelse för den typen av organisationsstruktur.
– Erfarenhet och intresse av internationellt utvecklingssarbete.
– Erfarenhet av att skriva ansökningar till finansiärer.

Som person behöver du vara ansvarstagande, strukturerad och drivande, ha förmåga att arbeta självständigt och tycka om varierade arbetsuppgifter. Vänsterns Internationella Forum är en liten organisation där alla anställda behöver vara beredda på att ibland gå lite utanför sina ordinarie arbetsuppgifter och arbeta brett för att få organisationen att fungera.

Praktisk information
Omfattning: 100 % med oreglerad arbetstid, dock mestadels förlagd under kontorstid. Vänsterns Internationella Forum tillämpar 37,5h arbetsvecka.
Placering: Stockholm. Resor (nationella och internationella) kan ingå i uppdraget.
Start: 1 april 2022
Till och med: 70% av tjänsten avslutas 31 december 2022. 30% av tjänsten avslutas 31 mars 2023. Med möjlighet till förlängning på 100% från 1 januari 2023.
Lön: Enligt Vänsterpartiets tariff beroende på erfarenhet.
Kollektivavtal: Tjänsten omfattas av kollektivavtalet för Handels KFO.
Vi erbjuder: Friskvårdsbidrag på 2000kr/medarbetare och år, en friskvårdstimme/vecka samt fri sjukvård och medicin inom högkostnadsskyddet. I samråd med närmsta chef möjlighet till hemarbete.

Så här söker du
Låter det här som en roll för dig? Skicka då ditt CV och ansökan till nike.dahlskog@vansterpartiet.se senast den 10 mars. Märk ansökan ”Projektledare och kommunikatör”.  Ansökningar behandlas konfidentiellt. Intervjuer sker löpande.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på
nike.dahlskog@vansterpartiet.se eller +46 (0) 8-617 51.