PRAKTIKPLATS

ÄR DU VÅR NÄSTA PRAKTIKANT?

Solidaritetsorganisation söker en noggrann och kvalitetsmedveten praktikant som med lätthet samverkar med andra för en praktik med inriktning på information och kommunikation.


Om Vänsterns Internationella Forum

Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. Verksamheten är i första hand inriktad på projekt som syftar till att öka respekten för mänskliga fri- och rättigheter, bekämpa förtryck och könsdiskriminering samt stimulera demokratiska processer och främja en ekologisk hållbar utveckling. Vänsterns Internationella Forum har sitt kansli på Kungsholmen i Stockholm och har tre anställda.

Om praktiken
Som praktikant kommer du få en unik inblick i hur Vänsterns Internationella Forum tillsammans med partier och organisationer runt om i världen arbetar för allas rätt att åtnjuta de mänskliga rättigheterna och möjligheten att delta i det demokratiska livet. Praktiken kommer ha ett särskilt fokus på kommunikationsarbete och på ansökningar till finansiärer. Även andra uppgifter kan förekomma beroende på intresse och erfarenhet.

För den här praktiken ser vi att du:

  • Har relevant erfarenhet inom kommunikation, mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller internationella relationer.
  • Har vana av att skriva informativa och/eller opinionsbildande texter för social media.
  • Har kunskap att jobba med utformning och uppdatering av hemsidor.
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Har förmåga att arbeta självständigt, problemlösande och kreativt.
  • Delar Vänsterns Internationella Forums värderingar.

Har du erfarenhet av engagemang inom främst solidaritetsrörelsen eller av ideell sektor sektor samt av att skriva ansökningar till finansiärer är det ett plus.

Praktiken genomförs under handledning av Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare.

Praktisk information
För att kunna genomföra praktik på Vänsterns Internationella Forum behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet eller att du genomför praktiken via Arbetsförmedlingen. Praktikperioden bör omfatta en hel termin (ca 20 veckor). Viss flexibilitet finns. Det är önskvärt att praktiken genomförs på heltid. Praktiken är förlagd på vårt kansli på Kungsholmen i Stockholm med möjlighet till visst mått av hemarbete.

Så här söker du
Låter det här som en praktik för dig? Skicka då ditt CV tillsammans med personligt brev till nike.dahlskog@vansterpartiet.se senast söndag 13 november. Märk ansökan ”Praktik VT-2023”.

Ansökningar behandlas konfidentiellt och intervjuer sker löpande, vilket betyder att platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.


Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på nike.dahlskog@vansterpartiet.se eller +46 (0) 8-617 51 13.