BLI VÅR AMBASSADÖR OCH DELTA I EN DIGITAL INTERNATIONELL BOKCIRKEL OM KLIMATRÄTTVISA!

Vänsterns Internationella Forum bjuder in ambassadörer till en digital bokcirkel där vi tillsammans med internationella samarbetspartners läser och diskuterar ‘A bigger picture: My fight to bring a new african voice to the Climate Crisis’ av Vanessa Nakate.

Nakate är en är en ung klimataktivist från Uganda och i den här boken skriver hon självbiografiskt om klimatförändringarnas konsekvenser i hennes samhälle och om vikten av global klimaträttvisa. Hon problematiserar de ojämlika maktstrukturer som leder till att röster från globala syd inte får samma utrymme som röster från globala nord.

Bokcirkeln kommer vara på engelska och det kommer hållas tre digitala träffar i ledning av vår praktikant Elin under våren:

Tisdag 4/4 18:00-19:00
Detta är en introduktionsträff där vi ännu inte börjat läsa boken. Vi får tillfälle att träffa varandra och presentera oss och byta tankar och förhoppningar om bokcirkeln.

Tisdag 2/5 18:00-19:00
Denna träff hålls halvvägs och vi har läst de fem första kapitlen (96 sidor). Vi delar tankar och diskuterar vad vi läst så långt.

Onsdag 7/6 18:00-19:00
Detta är den sista träffen. Vi diskuterar boken och delar med oss om vad vi tar med oss och hur vi kan arbeta vidare mot mer rättvisa strukturer.

Läs mer om hur du blir ambassadör på: https://vansternsinternationellaforum.se/ambassadorer/
När du blivit ambassadör anmäler du dig till bokcirkeln till elin.ulfhager@vansterpartiet.se