BLI VÅR PRAKTIKANT!

Solidaritetsorganisation söker två noggranna och kvalitetsmedvetna praktikanter som med lätthet samverkar med andra för praktik med inriktning på information och kommunikation.

 Om Vänsterns Internationella Forum
Vänsterns Internationella Forum är Vänsterpartiets organ för internationellt solidaritetsarbete. I samarbete med partnerorganisationer runt om i världen arbetar vi för demokrati, mänskliga fri- och rättigheter och klimaträttvisa. Kontoret är beläget på Kungsholmen i Stockholm och har tre anställda.

Om praktiken
Som praktikant får du en unik inblick i hur Vänsterns Internationella Forum tillsammans med partier och organisationer runt om i världen arbetar för allas rätt att åtnjuta de mänskliga rättigheterna och möjligheten att delta i det demokratiska livet. Två praktikplatser utlyses; den ena med fokus på kommunikationsarbete och den andra på ansökningar till finansiärer. Även andra uppgifter kan förekomma beroende på intresse och erfarenhet.

För den här praktiken ser vi att du har:

  • relevant erfarenhet inom mänskliga rättigheter, statsvetenskap eller internationella relationer.
  • goda kunskaper i svenska och engelska.
  • förmåga att arbeta självständigt, problemlösande och kreativt.

För praktikplatsen med fokus på kommunikation ser vi gärna att du har:

  • vana att hantera sociala mediekanaler
  • vana av att skriva informativa och/eller opinionsbildande texter för social media.
  • kunskap och intresse av att jobba med utformning och uppdatering av hemsidor.

För praktikplatsen med fokus på ansökningar ser vi gärna att du har:

  • Erfarenhet och intresse av att skriva ansökningar till finansiärer

För en praktikplats hos Vänsterns Internationella Forum behöver du dela organisationens värderingar.

Har du erfarenhet av engagemang inom främst solidaritetsrörelsen eller ideell sektor är det ett plus.

Praktiken genomförs under handledning av Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare.

Praktisk information
För att kunna genomföra praktik på Vänsterns Internationella Forum behöver du en godtagbar huvudman som står bakom, vilket innebär att du studerar en poänggivande praktikkurs via högskola/universitet eller att du genomför praktiken via Arbetsförmedlingen. Praktikperioden bör omfatta en hel termin (ca 20 veckor). Viss flexibilitet finns. Det är önskvärt att praktiken genomförs på heltid. Praktiken är förlagd på vårt kansli på Kungsholmen i Stockholm med möjlighet till en viss grad av hemarbete.

Så här söker du
Låter det här som en praktik för dig? Skicka då ditt CV tillsammans med personligt brev till nike.dahlskog@vansterpartiet.se senast 13 april. Märk ansökan ”Praktik HT-2023 – kommunikation” eller ”Praktik HT-2023 – ansökningar”.

Ansökningar behandlas konfidentiellt och intervjuer sker löpande, vilket betyder att platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Vänsterns Internationella Forums generalsekreterare Nike Dahlskog, på nike.dahlskog@vansterpartiet.se eller +46 (0) 8-617 51 13.  

One thought on “Bli vår praktikant!

Comments are closed.