Vänsterns Internationella Forum växer

Vi är glada att presentera Helena Grundström som precis har smygstartat sin tjänst hos oss som kommunikatör och projektledare. I juni kliver hon upp på heltid och är ett väldigt välkommet tillskott. Lär känna henne här:

Vem är du?

Jag är en socialist med stora visioner om framtiden. En annan värld är möjlig och jag brinner framför allt för jämlikhet, jämställdhet och organisering. Jag bor i Eskilstuna med en partner, två ungar och en hund. Hunden Kuba hänger med mig på kontoret som mood manager.

Vad är din roll hos oss?

Som kommunikatör kommer jag stå för den externa kommunikationen. Från och med juni kommer det bli fart på det, med målet att fler ska känna till Vänsterns Internationella Forums fantastiska verksamhet. Tills dess fokuserar jag på min projektledarroll där jag ansvarar för ett stort informations- och kommunikationsprojekt. Projektet finansieras av ForumCiv och kommer bland annat resultera i en större konferens, nya sätt att volontärt engagera sig hos oss samt föreläsningar om kvinnor och ungas demokratiska kamp globalt.

Varför sökte du dig hit?

Flera orsaker! Under mitt mångåriga lokala engagemang  har jag längtat efter bättre kontakt med vänstern internationellt. Vi har så mycket att lära av varandra. Vi är otroligt många som kämpar för och längtar efter en rättvis värld där klimatet, jämlikheten och jämställdheten är i fokus. Med starka internationella relationer kommer vänsterns styrka inte veta några gränser. Sen är jag utbildad kommunikatör och tycker att kommunikationsarbete är det roligaste som finns. För mig är det en drömtjänst och jag är väldigt glad att få vara en del av detta gäng!